16 Eylül 2020 Çarşamba

2020 Bambu Fiyat Listesi


           B A M B U   F İ Y A T     L İ S T E S İ


Türkiye'de bambuyu yerli üretim olarak üreten  Sakarya Bambu Fidanlığı taleplerinizi   karşılamaya başlamıştır.

İletişim :   0 535 459 54 69


Belirlenen Fiyatlarımız:

1) Phyllostachys aurea (Altuni Bambu)

5 litrelik saksıda
Fiyatı: 75.00 TL +KDV




2) Phyllostachys aureosulcata aureocaulis

5 litrelik saksıda 
Fiyatı: 75.00 TL +KDV





3) Phyllostachys bissetti

5 litrelik saksıda 
Fiyatı: 75.00 TL +KDV






4) Phyllostachys nigra

5 litrelik saksıda 
Fiyatı: 85.00 TL +KDV






5) Pseudosasa japonica (Bambusa metake-Ok bambusu)

5 litrelik saksıda 
Fiyatı: 55.00 TL +KDV






6) Pleioblastus pumilus (Arundinaria pumila)



7) Pleioblastus pygmaeus distichus


8) Pleioblastus fortunei varigeata




Not:Vergi ve nakliye alıcıya aittir. Görseller bilgi amaçlı olup, satışa sunulan bitkilere ait değildir. Boy-100-170 cm olup saksılarda ortalama 4-8 arası gövde bulunmaktadır.

İletişim : 0 535 459 54 69


besenkar@hotmail.com

13 Haziran 2014 Cuma

SAKARYA BAMBU FİDANLIĞI

Hazır giyimde artık soya ve bambu ürünleri de kullanılıyor



DERGİ - Gündem
Yazar TÜTSIS
Perşembe, 27 Temmuz 2006
Tekstil ve hazırgiyimciler yeni ürünlerine doğa dostu yeni iplik ve kumaşlan da kattı. Son olarak Yeşim Tekstil, organik pamuk, soya ve dünyanın en hızlı büyüyen ağacı bambudan elde edilen iplik ve kumaşlarla üretime başladı. Bir başka giyim markası Triplus da ürünlerinde bambuyu kullanarak piyasaya sürdü. Yeşim İşletme Müdürü Mustafa Demiralay, tarımdan sonra tekstil sektöründe de organik üretimin önem kazandığına işaret ederek, Yeşim Tekstil'de bu tarz kumaşlan üretebilmek için gerekli olan bilgi ve teknolojinin mevcut olduğunu söyledi.
Demiralay, son yıllarda organik pamuktan yapılmış ipliklerden kumaş üretimi yaptıklarını belirterek, son bir yıldır da bambudan elde edilmiş ipliklerden meydana gelen kumaş ürünler hazırladıklarını kaydetti. Soyadan yapılmış ipliklerle kumaş üretme konusundaki çalışmaların da devam ettiğini de söyleyen Demiralay, "Bambu ve soya elyafı Asya'da yetişiyor ve Türkiye'de iplik haline getiriliyor. Bambu ağacından çekilen liflerden oluşan iplik, pamuktan daha parlak, dökümlü, su emiciliği yüksek ve doğal anti bakteriyel özelliğe sahip kumaşa dönüşüyor. Soya da, bitkinin liflerinden elde ediliyor. Bu bitkiden oluşan iplikle örülen kumaş, kaşmire ve yünlü kumaşa benzeyen yumuşak, dökümlü, UV ışınlarına karşı dayanıklı, vücut ısısını regüle eden ve doğal anti bakteriyel özellik taşıyor" dedi. Yeşim AR-GE ekibinin bu ürünleri birbiriyle karıştırarak faklı özelliklere sahip kumaşlar da elde ettiğini söyleyen Demiralay, bu bitkilerin Türkiye'de fazla yetiştirilmemesi nedeniyle üretimin yüzde 30 ile 50 oranlarında daha pahalıya mal olduğunu bildirdi. Demiralay, başta Nike ve Gap olmak üzere Yeşim'in bir çok müşterisinin doğa dostu kumaşları tercih etmeye başladığını kaydetti. Bu arada t-shirt markası Triplus da bambudan elde edilen ürünleriyle piyasaya giriş yaptı. Firma yetkilileri, yıllık beş milyon adet üretim kapasiteli European T-shirt Factory (ETF) Grubu'nun üretim gücünü arkasına alan Triplus'un yeni ürününün anti-allerjenik, hava alan ve ipeksi bir görünümde olduğunu söylediler.

8 Şubat 2013 Cuma

2011 YILI İLKBAHARINDA BAMBULARIN GELİŞİMİ







Daha fazla bilgi için linki tıklayınız

BAMBU YETİŞTİRME

Her şey hayal kurmakla başlar...
Hoş geldiniz.
.........
.
.
Çocuksuz ev,
Kuşsuz ağaç
ve...
Bambusuz bahçe,
Güneşsiz bir gün gibidir.
Lao Tse 6th cent
Bu yıl diktiğim bambularla ilgili yaşadığım sorunları özetle söyle sıralayabilirim.
Dikimi geç tarihte nisan ayı sonlarında yaptım.Deneyimime göre rizomlarla dikimden en iyi verimi alabilmek için kasım-aralık aylarını seçmek gerekir.Böylece bahara kadar rizom bir miktar kılcal kök yapabilir ve yerine uyum sağlar.
İşçiler diktikleri rizomu çok yüzeye dikmişler.Yüzeye çok yakın olan rizomlar araları elle yada çapa makinasıyla çapalarken sökülebiliyor.Bu nedenle rizomları kanıma göre 20 cm derine dikmem ve çapa makinasını kullanmamam gerekiyor.
Bambuları geç diktiğim gibi damla sulama sistemini de geç kurdum.Bu sistemi kurmam mayıs ayı sonlarını buldu.Gözlemime göre bambu aşırı su istememekle beraber düzenli bir nem istiyor, bu nedenle bir miktar strese girdiler.
İlk ot temizliklerinde deneyimsiz işçiler kullandığımdan bazı süren bambuları ot diye yolmuşlar.Farkettiğimde çok geçti.
Yine işçilerin özensizliği ve yüzeysel dikim nedeniyle de bazı rizomlar toprak dışında kalarak kurudular.
Önceden herhangi bir kültürel mücadele yapmadığımdan sürekli ve bıktırıcı şekilde ot mücadelesi yapmak zorunda kaldım.Aşırı otlanma, gölgede kalmaları nedeniyle iki bodur cins bambunun gelişiminin zayıf olmasına neden oldu.Ancak mevcut durum halen de iyi.Bir miktar kimyasal mücadele sırasında da zaiyat oldu.Bu nedenle kimyasal mücadeleyi bıraktım.
Bölgede epeyce bulunan ve manas da denen zararlı en az % 5-10 zarar verdi.Danışmanım ve değerli bir arkadaşım bu zararlı ile bahar başlangıcında bir tür nemetod ilacı ile mücadeleye başlamamızın maliyet problemi nedeniyle uygun olacağını söyledi.
Çevreden bambuyu merak eden kişiler! uygunsuz saatlerde gelip bir kısım bambuyu yeni sürerken kullandıkları araçlarla çiğneyerek zarar verdiler.
Tüm bu olumsuzluklara karşılık geride kalan ve süren bambular neredeyse kayıpları karşılayacak kadar kaldı.Bir kısım cinsler epey boy attığı gibi epeyce de rizom oluşturdular.Bu yıl toprak yüzeyinde olan ve yükselen sapları kışın toprak altına alırsam boğum yerlerinden köklenirler umuduyla havalar biraz daha soğuyunca toprağa gömmeyi düşünüyorum.Bakalım sonuç ne olacak.
.
.
17/08/2008 tarihinde aşağıya yetiştirdiğim bambuların yeni fotoğraflarını ekledim.
Sevgi ve saygılarımla....
&&&&&
Bambunun Türkiye koşullarında yetiştirilebilir bir ürün olduğunu ve yurtdışına bağımlı olunmaması gerektiğini düşündük.
Bu nedenle Sakarya ilinde 8.000 m2 alan üzerinde halen temin edebildiğimiz en değer verilen 10 adet tür ile üretim çalışmalarımıza başladık.
Çalışmalarımızın sonuçları ve üretime aldığımız bambular ile ilgili bilgiler buradan sizlere ulaştırılmaya çalışılacaktır.
Saygılarımla....
:) Bambuların bir kısmı topraktan çıkmaya başladı..
Aşağıda bambu resimleri bölümüne bir fotoğraf ekledim.
&&&
Bambular çıkıyorlar ama yabani otlar onlardan daha güçlü!Onları yendiğimizde bambular çok sevinecekler...
Yakında bütün türlerden fotoğraf eklemem mümkün olacak sanırım....
&&&
Bu arada bambulara 10-40-10 oranında gübre verdim.Öncelikle otlar buna bayıldılar.Ancak onlara da kötü bir sürpriz hazırladım.Sistemik bir herbisit kullandım bir kısmında...
Bu bambuları bazı toprakaltı zararlıları çok seviyor.Bir çok bambuyu (kendilerini panda sanan )zararlılar yemekle meşguller ama biz kazanacağız sanıyorum.:))
BAMBULAR (Bambusa)
Herdemyeşil çalılardır. Bu özel, çabuk büyüyen, zarif, yaprak dökmeyen bitkiler çok değişik örüntüler, büyüme karakterleri ve peyzaj kullanımı sunarlar.
Yerkürenin hemen her yerinde yaygın ve doğal olarak yetişen Bambular pekçok cinsi kapsarlar. Özellikle uzak doğuda olmak üzere, besin kaynağı, inşaat, mobilya, dekorasyon, giyim ve pekçok konuda değerlendirilme imkanı bulurlar.
Bambular pekçoğumuzun bildiği sert ve dik saplarıyla bahçelere tropik veya oryantal bir hava katarlar. Farklı farklı olan bitki, yaprak ve büyüme karakterleri onlara çok değişik kullanım alanları sağlar. Yüzlerce türünden bazısı 25 m. yi aşan boylarıyla dev bitkilerken, bazıları da çayır olarak kabul edilirler. Bazı uzun, dar yapraklı Bambular fiskiye görünümü ve yumuşak bir örüntü kazandırırken, bazıları da birbirinden ayrı dikey özellikleri ile farklı bir görsel etki bırakırlar.
Bu bitkiler uzayan ya da kümeleşen kök sistemleri ile yayılırlar. Geniş alanlarda kümeler halinde ve kenarlarda etkileyici olurlar. Arsız ve yayılıcı Bambular en az 45 cm. derinlikte yeraltı bariyerleri ile durdurulabilir. Bu yöntem özellikle küçük bahçelerde çok yararlı olur.
Bütün Bambular kaplarda yetişebilir ve teras ve avlulara zerafet katmak ya da portatif görüntüler oluşturmak için kullanılabilir.
Bambular yeterli nem olduğu sürece her tür toprakta yetişirler. Kuraklığa dayanıklı olmalarına rağmen bu durumda yaprakları kurur ve görüntüleri bozulur. Bol güneş ya da hafif gölge kısımlara ve mümkünse su kenarlarına dikin. Yaşlı bambuların ilkbaharda dipten kesilmeleri gerekir.
http://www.kadinmagazin.com/sus-bitkileri/En-Guzel-Sus-Bitkileri-2/612/
En güzel süs bitkileri, güzel süs bitkileri, süs bitkileri, kuraklığa dayanıklı süs bitkileri
PHYLLOSTACHYS AUREA
Yaygın Adları: Fish Pole Bamboo, Golden Bamboo
Maksimum Boyu: 30 feet ( 9 metre)
Genel olarak ulaştığı boy: 15 to 20 feet (4.5-6 metre)
Çapı: 1.25 inches (3.175 cm.)
Soğuğa Dayanımı: 0° F (-18°C )
Amerika Birleşik Devletlerinde yaygın olan bambuların başında gelen çeşittir. Çünkü, bu bambu fazla uzun olmamasına karşın güçlü ve kullanışlı bir yapıya sahiptir.Düz bir biçimde yukarıya doğru gelişir. Bu bambu her çeşit yolların özellikle yaya yollarının kenarının çevrilmesinde en iyi olanlarındandır.Nadir olarak bu bambunun toprağa yakın olan gövdesindeki boğumların biçiminin bozulduğu görülür, bu boğumlar “Tortoise Shell(Kaplumbağa Kabuğu)” olarak adlandırılır. Şekli bozulan bu boğumlar, bambu el sanatları için kullanıldığında dekoratif bir görüntü sağlar.Bu çeşit tam olarak yetiştiğinde en son alacağı renk yeşildir. Tıpkı diğer phyllostachys çeşitleri gibi, doğrudan güneşe maruz kaldığında bambunun rengi sarıya dönecektir. Sıcak iklimlerde agresif bir büyüme gösterir, bundan dolayı iklim koşulları nerede uygunsa orada yetiştirilmelidir.
http://www.bamboogarden.com/Phyllostachys%20aurea.htm
.PHYLLOSTACHYS NİGRA
Yaygın Adı: Black Bamboo
Genel Olarak Ulaştığı Boy: 20 to 35 feet (~ 6-11m.)
Çapı: 2.25 inches (5.71 cm.)
Soğuğa Dayanımı:- 5° F (-20° C)
Bu tür çabuk uzayan boğumlara ve tüylü yapısı olan yeşil yapraklara sahiptir. Nigra diğer bir adıyla Black bamboo insanlar tarafından en çok talep edilen çeşittir. İdeal koşullar altında bu çeşidin boyu 40 feet(12 m.) olup çapı 2 inçten (5 cm) biraz daha fazla olur. Fakat birçok iklim çeşidinde ortalama uzunluk 25 feet (7.6 m.) olarak kalır. Yeni boğumlar başta yeşil olarak belirir fakat bunlar giderek ikinci ve üçüncü yıllarda siyaha döner.
http://www.bamboogarden.com/Phyllostachys%20nigra.htm
.
PHYLLOSTACHYS NİGRA HENONİS
Yaygın adları:Phyllostachys Puberula, Phyllostachys henonis, Phyllostachys nigra cv, Henon Bamboo,
Soğuğa dayanıklığı:-22°C
Yoğun dik, sert önceleri zeytin yeşili renginde iken daha sonra aldığı güneş ışığına bağlı olarak sarı ya da mavi - yeşil renge bürünür. Yaprakları nisbi olarak ufaktır, yalnızca 8 - 10 cm uzunlukta, zarif ve esnek gelişirler. Genç yapraklar başta açık yeşil renkte olup daha sonra koyu yeşil renge dönüşürler.
Bu kanaatkar bambu her türlü dikim yerlerinde gelişir ve kuraklığa dayanır.
Çit bitkisi olarak, çalı grubunda, tek başına çalı olarak kullanım görebilir.Zarif duran ama aynı zamanda yoğun yapraklanması ile bu bambu türü çok hoş bir duruş sergiler. Yoğun, dekoratif görünüme sahip perçemler geliştirir.
Odununun yüksek kalitesi onu Asyada el sanatı kulanımlarında uzun zamandır vazgeçilmez kılmaktadır.
Maksimim boy:1600cm - 1800 cm
.
PHYLLOSTACHYS AUREOSULCATA ‘SPECTABİLİS’
Yaygın adı : Spectabilis
Maksimum boyu:25-30 feet (7.5-9 m.)
Çapı : 2 inches (5 cm.)
Soğuğa dayanımı : -10º F (-24° C )
Bu olağanüstü bambu 'sarı oluklu bambu' olarak adlandırılıyor. Renkler bu bambu üzerinde çeşitlere ayrılır. Bambuda açık sarı boğumlar olup aralarında yeşil oluklar bulunmaktadır. Sağlam bir türdür. Spectabilis kuvvetlidir ve ender bulunur.
Bambunun diğer çeşitleri gibi bu da bir yeri çevrelemekte kullanılmaktadır ve görünüm bambu büyüdüğünde harikadır.Güneşli bir yerde bu bambu yetiştirilirken, yeni çıkan boğumlar baharda ve yaz başlarında kırmızı renk alır.
Bağlantıdaki fotoğraflarda rengini ve yapısını görmek mümkündür.
http://www.bamboogarden.com/Phyllostachys%20aureosulcata
.
PHYLLOSTACHYS BİSSETİİMaximum Boyu: 30 feet (~ 9m.)Genel olarak ulaştığı boy:20-25 feet (~ 6-7.5 m.)Çapı: 1 inch ( 2.54 cm.)Soğuğa dayanımı : -10° F (-24° C )
Sağlam bambulardan bir tanesi olan bu çeşit koyu yeşil boğumlara ve yeşil yapraklara sahiptir. Bu kısa phyllostachys genellikle 20 feet ( 6 m. ) kadar uzar. İdeal koşullar altında iki bambu üreticisi bu boyu 45 feete kadar (13.71 m.)ulaştırmışlardır. Fakat bu çeşit kısa bambular arasında yer alır.Bu bambu ayrıca koyu gölgeler sağlar, güneş ışığının yere değmesini engeller.
http://www.bamboogarden.com/Phyllostachys%20bissetii.htm
.
Gönderen Besenkar zaman: 22:33 0 yorum Bu kayda verilen bağlantılar
Etiketler:Bambu, bamboo,bambu fidanlığı, , , , , , , , , , , ,

YENİ BAMBU FİLİZLERİ













Şimdilik bu kadar.Bu fotoğrafları çektikten sonra çok daha fazla geliştiler.Özellikle iki cins çok hızlı uyandı.


Her şey hayal kurmakla başlar...

Hoşgeldiniz

Sakarya Bambu Fidanlığı




2 yorum:

Adsız dedi ki...
merhabalar,çalışmanız için tebrik ediyorum...on sene içerisinde,bambu Türkiye için de ekonomik değeri yüksek bir ürün olarak karşımıza çıkacak.Buna inanıyorum.Ben de daha küçük ölçekli üretime başladım,daha çok peyzaj ağırlıklı çalışacağım.
30 Mart 2010 22:06


İletişim Adresi:

bambufidanligi@hotmail.com

HAZİRAN 2011

Phyllostachys Nigra




Phyllostachys Nigra 2011 Aralık Saksıda
Phyllostachys Nigra 2011 Sonu

Phyllostachys Nigra Toprakta


25 Mayıs 2011 Çarşamba

YENİ SÜRGÜNLER 2011


                                                                            

















24 Mayıs 2011 Salı

BAMBULARI AMBALAJLARKEN






Müşteri taleplerini karşılamak için yapılan sökümden sonra rutbollama ve yaprakların korunması için yapılan işlemler.(2011 ilk ayları)

9 Mayıs 2011 Pazartesi

TALEP ALIMINA BAŞLANMIŞTIR

               2010 yılı içinde hedeflediğimiz söküm ve satış planlaması hedefine ulaşılmıştır.Bu nedenle ilgilenen tüm bambuseverlere teşekkür ederiz.

             Yeni sürgün verme aşamasına girildiğinden 2011 yılı haziran ayı sonuna kadar söküm yapılmayacaktır.Söküm sezonunda talepleri karşılamaya yetmeyen, sınırlı sayıda söküm yapılabilmektedir.
             Bu nedenle bambu taleplerinizi lütfen not aldırınız.Bambu taleplerinin karşılanmasında yapılan talepler ve talep sırası dikkate alınacaktır.
                                                                                                                        
               Saygılarımızla....

SAKARYA BAMBU FİDANLIĞI

Pseudosasa japonica (Bambusa metake-Ok bambusu)




2011 YILI İLKBAHARINDA BAMBULARIN GELİŞİMİ

28 Kasım 2010 Pazar

BAMBULARI SAKSIYA ALMA DENEMELERİ

Bambuları (sekiz tür) saksıya alma denemelerine başladık.Bambularda saksıya almanın yarattığı stresi gözlemleyip tam olarak ne zaman sökmek gerektiğini belirlemeye çalışıyoruz.
Yetiştirme çalışmalarına devam ettiğimiz ve çoğaltma aşamasında olan 3 tür bambu daha bulunmaktadır.

30 Ekim 2010 Cumartesi

KAMU PEYZAJI ve KENTSEL YEŞİLLENDİRMEDE BAMBU













Kentlerin nüfusu hızla çoğalırken, kentsel yeşil alanların önemi artık göz ardı edilemez. Kentlerdeki yeşil alanlar sadece güzel bir görünüm için gerekli değildir. Bitkilerin soluduğumuz havayı temizlemede önemli bir ekolojik işlevi vardır. Bitkiler pek çok fonksiyonu yanında, modern kentlerin en tehlikeli kirleticisi olan karbondioksiti emerler.

Kentsel yeşillendirme stratejisinde, estetik,

Daha fazla bilgi için lütfen linki tıklayınız.

http://bambufidanligi.blogspot.com/p/kamu-peyzaj-uygulamalari-ve-bambu.html

Sakarya Bambu Fidanlığı

bambufidanligi@hotmail.com